Trøttinger på tur ….!

IMG_0361

Presis kl 8 er jeg våken, og lister meg rundt for ikke å vekke resten av gjengen, men Renate slo øya opp med det samme jeg satte på vannkjelen,- morgenglad og kaffetørst.

Sola skinner så det spruter i bakken og gradene kryper fort oppover, og da jeg og Renate nyter den første kaffekoppen på terrassen er kl bare 8:25 og det er allerede for varmt for lange ermer.

Den ungdommelige skare sover så det durer på sine på sine repektive rom. Vi lar dem hvile, reisedagen var slitsom og lang, og unge hjerner trenger mye hvile. Fruen nyter sin nydelige Amarula- frokost i fred og ro. Praten går, vi sliter jo ikke med det, Renate og jeg.

IMG_0360

Men jentene må opp, det nærmer seg «noon» og vi frister med sjampanjelunsj. Så blir det toast, strawberriejam og bobler. Og under lunsjen fant både unge og gamle ut hva de manglet for å få gjort seg klare til å møte byen. Renate tok ansvar og tok vegen til Boots…., med tanke på hvor lang tid det tok, mistenkte jeg henne for å tatt turen til Boots Råholt ….., men men . Vi BLE til slutt klare, alle 5., og turen gikk til Oxford circus med tube.

IMG_0359

Videre til Carnaby street og rett på pub ! – cider, guinness, coca cola, fish’n chips, burgers and fries og hunters chicken. Nydelig mat, fantastisk drikke  og høy stemning. Og så, – shopping. Top shop, H&M og Primark. Shop to You drop og til butikken stenger. Så da det sa pling plong  over høyttaleren , og de på vennlig engelsk ga oss beskjed om å finne nærmeste kasse, fikk shoppegjengen snev av panikk og strødde seg utover det meste av varehuset i køer lange som vonde år, før vi fant hverandre igjen på fortauet i det sikkerhetsvakta kjørte gitteret ned foran inngangsdøra.

IMG_0357

Shopping er slitsomt! – Vi måtte finne et vannhull….., men siden det ikke var sitteplasser å oppdrive på nærmeste pub, ble det taxi tilbake til Queensway, så vi kunne finne en plass på en av pub’ene der. Men i stedet for pub ble det snack’s og drikke fra matbutikken og kos rundt bordet i leiligheten,- og en aldri så liten catwalk.

IMG_0368

Ungdommen var sliten,- dårlig vant som de er av undertegnedes raske storbygange og voldsomme shoppaholisme, og fornuftige som mødrene er, fant vi ganske raskt ut at senga var det mest fornuftige stedet, da klokka dro seg mot ett.

God natt, fantastiske London ❤️

Gamle og unge i London ❤️


IMG_0348

Dattera mi er godt oppdratt, – hun elsker London. Nå var det helt på sin plass at vi tok en tur dit igjen.

Så turen ble planlagt, sammen med venninne Renate og hennes to eldste døtre, Tyra og Tiril.

SK 805 var en smule forsinket, så det ble god tid til frokost…, eller lunsj, må man vel si.

Landa i London presis kl 15, lokal tid, og tok taxi til 45 Redan place, til «vår» 3 – roms leilighet på hjørnet av witleys kjøpesenter og Queensway. Helt fantastisk beliggenhet. Vi hadde hatt kontakt med administrasjonen via mail , og fått beskrivelse på hvor og hvordan vi skulle finne nøkkel. Lite visste de om at dette var 5 blondiner på tur…., det ække såååå lett da! Men ,- Lotte fant ut av det.., -Thank You Lord !

IMG_0333

Leiligheten var fantastisk ! Stor og lys, rein og fresh, og heldigvis med 2 bad.

Vi pakket ut, slækka litt, og skravla masse……, bombe . Det tok nøyaktig  ett minutt å stikke ned i matbutikken. Toastbrød, scones, clotted cream, strawberry jam, juice, bacon….., og champagne ! To av jentene ble med på turen , men gikk til One pound shop for å fange et par adaptere og et par billige briller. Siden innehaveren ba dem ta ut penger og betale kontant, gikk de lydig og pent til minibanken, – og der forsvant kortet. Gudskjelov fins vips, nettbank og telefoner…., så kortet ble sperra, penger overført og reisepengbeholdningen sikret.

IMG_0351

Det var mange timer siden lunsj så vi trengte litt påfyll. Scones med tilbehør, kaffe og likør , og så bar det avgårde . Taxi til Regent street og spasertur derfra til Picadilly circus og TGI Fridays. God mat, – som alltid! – for ikke å glemme coctails. Stemningen var høy og god….., og siden surra vi litt rundt før turen gikk tilbake til leiligheten.

Champagnen sto god og kald og fristende i kjøleskapsdøra og bare ventet på å leske 5 bystøvtørste struper…., men puta frista mer, så der ble den stående, mens trøtte hoder og såre reisebein fikk hvile.

IMG_0352

Storbytrafikken larmet betryggende i bakgrunn, akkompagnert av airconditionanlegget mens en engelsktalende John blund strødde støvet over slitne turisthoder. Jeg sovnet med et smil om munn…..; endelig tilbake ! ☺️

God natt London