I en rykende fart……… ;)

morgenfugl

Planen var å våkne tidlig. Sprette opp nesten før fugglen fikk på seg tøfla, og ta morgenstellet mens sola rant. Men akkurat denne dagen, da vi hadde planene klare om både det ene og andre, sov vi som murmeldyr hele bunten, både gubbe og bikkjer, og selvsagt jeg.

Gubben var først ute av senga, stressa som en gal og sendte ut noen gloser om stress og dårlig tid mens han spurtet inn på bedet og i dusjen. Og jeg, som kvinnfolk flest, raserte garderobeskapet etter noe å ha på meg. Det er helt utrolig å ha et lite utvalg i et såpass stapp fullt skap, og klesbunken vokste på den uoppredde senga. Da jeg hørte gubbsjela rope på hundene for å slippe de ut til lufting, tok jeg det beste jeg fant og overtok plassen på badet. Det er egentlig greit med litt stress under morgenseansen, så slipper ugla i speilet å få for mye oppmerksomhet. Make-upèn er på før dugget har rent skikkelig av speilet, og antrekket tvinges på en, ikke bare røslig, men ganske våt kropp. Jeg endte opp i en enkel, grå kjole, med, antagelig, litt for kort skjørt, svarte strømper og en lang lilla jakke. Litt for kjedelig tenkte jeg, og toppet det hele med et stort og godt skjerf, –  hvitt, med grå og svarte flekker. Vi var ute av døra før brødskiva var svelga, og mens jeg stappet jakkelommene fulle av sigarettpakker, lightere, mobiltelefoner, ladere og lommebøker.

harrytur

Vi kjørte min manns gamle volvo, herlig!….der er det lov til å røyke, dog med vinduet på gløtt. Gubben er jo ikkerøyker på 3. året, og tåler ikke lenger den slags må vite ;). Jeg plasserte meg glad og tilfreds i passasjersetet med brus, røyk og mobiltelefon, dro stet litt tilbake og rigget meg til som ei bortskjemt hurpe på 1. klasse om ord i et fly. På radion startet Finn Bjelke helgens popquiss på nrk p13, og jeg imponerte med svaret på inngangsspørsmålene. Axl Rose, Rod Stewart og Lady Gaga…ikke akkurat de vanskeligste å catche……men jeg ble etterhvert  veldig glad for at jeg ikke ringte inn :D

skjerf

Turen gikk over Gullverket og Nord O-dalen på veg til shopping i Charlottenberg. Gjennom skog og kratt, svinger og bakker , på speilblank is. Men jeg koste meg med popquiss og facebook og cola zero og syntes at nå var det på tide med en røyk. Vinduet var rullet sånn passe langt ned…..jeg koste meg glugg, og snart var lungene ulykkelige nok og sigaretten klar for å sneipes. Men askebegeret får jeg ikke bruke, det setter slik lukt i bilen…….. jeg smikker den ut, stenger vinduet og dukker ned i nye Facebookprofiler, mens jeg lytter til radion og nynner til Enigma`s «return to innocence». Men….»vent litt, det lukter da fortsatt røyk her», tenker jeg flyktig….men lukten og tanken er borte i samme sekund. Så synes jeg at jeg ser røyk i mitt venstre sidesyn………men akkurat som lukten, forsvinner synet like raskt. Det går noen sekunder, og så ser jeg det igjen, mere denne gangen. «Herre min hatt!, sigaretten må ha blåst inn i baksetet» –  tenker jeg, og hører min egen stemme er både høy og skimrete da jeg sier: «Kenneth!!, det ryker her, røyken må ha landet inni  bilen, stopp bilen» . Han stopper, og jeg hopper ut, tar av meg dunjakka, for å forsikre meg om at den ikke har landet i min egen hette….det har den ikke, og jeg river opp bakdøra for å sjekke gulv og sete bak. Nei! jeg kan ikke se den….hva er det som skjer? «Unn»- hører jeg….gubben høres stressa ut, «Skjerfet ditt!». «HÆ?»- sier jeg, og skjønner liksom ikke hva tullingen mener…..og så roper`n :»ta av deg skjerfet, det ryker av det!!» Jeg bøyer hodet og fomler litt med skjelvende hender mens jeg ser for meg et brennhett liv som ildslukende fakir , før jeg får nappet det av meg, –  og DER, inni en fold, ligger den trassige sigaretten og ulmer i det stille. Skjerfet fikk seg en ekstra svart flekk,  jeg slapp unna med skrekken, og satte meg tilbake inn i bilen…vi haddde jo ikke god tid heller!

charlottenberg

Den gode stemningen var snart tilbake, vi tippet på gamle poplåter, blåste kjekt i barten av uvitende innringerene, snakket litt med ei venninne i telefonen, og snart var vi på svenskegrensa. «Tid for en ny røyk da vel», sier jeg og humrer litt….og joda, hvis jeg bare kan sørge for å få den slukket, er det greit, sier sjaføren. Jeg graver i lommene etter lighteren, og finner den etterhvert mellom ledniger, lipglosser og pengepunger, men jeg får liksom ikke fyr, samma hvor mye jeg «knipser» på`n, – så jeg kikker ned og ser at jeg sitter og gnur på kontakta til mobilladeren. På tide å slutte med denne forferdelige lasten, nok en gang, kanskje….siden jeg har problemer både med å få sigaretten tent, og å få den slukket :(

Vi kom oss til Charlottenberg i god behold, og fikk hamstret med oss litt billig flesk og kyllingkjøtt til frysern og en liten gave til svigermor, siden neste stopp var hennes bursdagselskap :) Jeg får nesten takke vår Herre for sansene, som varslet meg på flere vis om nødlandinga til den gjenstridge sigaretten, og en ekstra takk til min kjære, som skjønte at det var skjerfet det røyk ut av, og ikke mitt dumme hode ;) Jeg kunne fort ha endt opp uten skjerf…., og i lys lue :)

bamseblomst

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>