Let there be Rock !! 8)

ac2

Det er fredag , midt i juli, og sola skinner så det flommer fra skyfri himmel. Det er noen ærender å få unnagjort på formiddagen, men klokka er ikke mye over to da forberedelsene til en av årets happeninger begynner.

Gubbsjela får første billett til badet, mens jeg stryker skjorte. Hundene luftes mens jeg plukker opp guttungen på togstasjonen, og han, guttungen altså, er i dusjen mens jeg legger make-up`en i den dårlig popplyste gangen….vel vel, det blir neppe værre ;) Vi svinger inn foran Nebbenes kro litt før kl 15.30, gubben, yngste sønn og jeg, og ser samtidig bilen med resten av min gjeng komme inn på plassen. Vi er lykkelige innehavere av hver vår billett til kveldens konsert på Valle Hovin; AC/DC`s «Rock or bust» tour.

 

Kjell - Are, Kathrine, Tobias og Kristian, lesker strupen og venter på bussen...

Kjell – Are, Kathrine, Tobias og Kristian, lesker strupen og venter på bussen…

Det er på en måte storfamilien på tur. Jeg er i følge med både to sønner, ei svigerdatter, x-mann og ektemann. Dessverre er min eldste sønn forhindret fra å bli med, så billetten går, i nærmest siste sekund, til Kari, ei klassevenninne fra mitt første år på videregående skole. Vi tumler inn. Sola er både for sterk og varm til å holde ut på en terasse uten parasoll. Etter hva vi har sett og hørt er nesten hele bygda på veg til samme konsert, og en gammel kjenning har tatt ansvar og ordnet med minibuss tur / retur Oslo. Så slipper vi egen bil og parkeringstrøbbel, eller tog og bane, rutetider, billettkøer og plassmangel. Etter noen Hei og Hallo`s og leskende forfriskninger er bussen på plass og vi kan gå ombord.

I kø for overprisa effekter :)

I kø for overprisa effekter :)

Oslo ønsker oss velkommen på aller beste måte. Det kryr av folk, mer eller mindre uniformert. De fleste har i allefall en AC /DC – t-skjorte, og har man ikke så står både løsningen og fan`sen i kø. Etterhvert som de trengende har blitt tilfredsstilt med bandets effekter, og både mann og unger er utstyrt med t-skjorter, jakker og djevelhorn, leder vegen videre, gjennom billettkontrollen, og til serveringsstedene. Mat og drikkeboder frister med pølse, bakt potet eller taco. Øl, vin eller mineralvann. Det blir potet og øl for vårt vedkommende. Været står fansen bi. De sitter på tepper og plener. Smiler, skråler og skåler. Forventningene ligger i lufta, like tett som sommervarmen. Det er en god miks av gamle og unge, og i dag er alle like, men vi må alikevel tidlig fastslå at grå manke og begynnende måne er en tydelig trend på Valle i dag ;)

Vikings

Vikings

Vel inne på asfalten siger folkemengden på. 40 000 fans krever sin plass, og om ikke luften for øvrig er dirrende varm, så blir den i allefall det, da du er 165 på strømpelesten og står godt plantet mellom høye menn som antagelig har en gjennomsnittstemp på 37 +.Vi har stått der et par timer da supportbandet «Vintage Trouble» entrer scenen og spiller oss greit igjennom en del av ventetiden. I mellomtiden skal det handles, drikkes og tisses. Her kreves en del logistikk, skal man beholde sine plasser i sånn passe avstand fra scenen, men gemalen holder fortet, og hånda i været, etterhvert som resten av gjengen delvis brøyter, delvis smetter, seg innimellom sammenklemte, svette og standhaftige kropper.

Kathrine

Kathrine

Noen tegn til lysglimt….svake lyder fra trommer og gitar forteller oss at nå er de på veg.

angus brian image10

Så er det i gang. Lysshowet, gitaren, stemningen. En sitrende glede risler gjennom kroppen, og selvfølgelig fylles øynene med tårer, sentimental som jeg er, for dette er stort. Den energiske mannen i skoleuniformen med sitt eiendommelige gitarspill og vokalistens rustbrutte røst. Dette har unga mine sovnet og våknet til og lært seg å elske. Dette har knytt sterke bånd mellom fedre og sønner, mellom brødre, eller søstre. Dette har hjulpet meg gjennom mang en helgevask, løftet både meg og filla i energisk tosomhet over parketten. Dette har startet mangt et party, og avsluttet vel så mange. Dette bandet har levert fantastiske låter i 40 år. Eksistert i  det meste av mitt og den eldre fangardes liv,og i det dobbelte av min yngste sønns.

Tobias i front :)

Tobias i front :)

Kanonlåtene kommer som perler på en snor, og publikummet heves til uante høyder. Alle får servert sin AC /DC -favorittlåt. Jeg kan ikke plukke ut en, jeg har flere. Tidvis overdøver fanskoret Brian Johnson. Bein tramper i asfalten, hendene knyttes og bokses taktfast mot himmelen. Det klemmes, holdes omkring, både kjærester, venner og familiemedlemmer. Noen skåler en gang eller to for mye, et fåtall ypper og er mer på fest enn på konsert, men de fleste er bergtatt av musikken og stemningen, blir litt ekstra rause med folk omkring seg og har lært seg å snakke musikkens språk……det språket som går å tvers av grenser, av alder, generasjoner, kjønn, farge, mening og legning. Det tok ikke mange sekundene etter konserten var i gang før vi var djupt inne Rockens svøp og massesuggesjonen omslutter oss, bærer oss med, i allmenne klappesalver og høylytte tilrop.  Avslutningen er eventyrlig, storslått og magisk mens «For those about to rock» ljomer utover folkehavet og vi vet det er over for denne gang.

image8

TNT

image11

KARI :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gamle gutter - blir som nye :D

Gamle gutter – blir som nye :D

Vi er både fornøyde og mette av salig rock da vi lar oss flyte med strømmen ut av stadionen. 40 000 inn i løpet av et par timer er en ting. 40 000 ut sånn omtrent samtidig er noe annet. Men det gode humøret råder, og vi traller og skravler på vår trange veg ut av stadion. Fornøyde er vi også over å ha en ventende buss ved taxiholdeplassen, etter å ha stått og gått i kø via sluser, toaletter og fotgjengeroverganger og både ha mistet og funnet igjen halve gjengen. Vi kommer oss vel igjnnom trengselen og på den ventende bussen, med rock`n roll i årer og ører, etter en fantastisk opplevelse rikere.

Good bye !!

Good bye !!

Takk til Tobias, Kristian, Kathrine, Kenneth, Kjell – Are og Kari for en herlig ettermiddag og kveld, Takk til Cato for skyssen, og sist men absolutt ikke minst; Takk til AC/DC, for musikken, gleden, energien og følget gjennom mange , mange år. Måtte dere fortsette i samme stil i årevis til framover – Please, LET THERE BE ROCK !

ac3

3 thoughts on “Let there be Rock !! 8)

 1. A9ta says:

  Takk – der sparte jeg dè penga.
  Men har helt klart gått glipp av no’ stort.
  Som altid er du positiv og fargerikt beskrivende i din blogg.
  Og så morsomt at du har en dårlig popplyst gang :-)

 2. Kri Solberg says:

  Så bra og dekkende skrevet, Unn :-) Akkurat sånn jeg ville ha beskrevet det selv ( om jeg hadde vært så flink med ord som deg ).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>