Brillefin 8)

speil

At alderen kommer snikende på er vel ingen overaskelse for noen. Det henger her og slenger der, og man vender seg sakte men sikkert til det. Lengst inn i klesskapet finnes fortsatt noen plagg som minner en om fordums tid, om mindre rumpe og smalere midje, og i det hele tatt en mere flatterende kropp. Men flagrende gavanter i størrelse telt, har snart spist opp hele plassen. Sminkepungen blir større og større, ettersom kamuflasjen blir viktigere, og snart får du ikke plass til den i veska lenger. For min del er løpet kjørt, og større pung er ikke lenger et alternativ, det er bare å skaffe seg ei romsligere veske! Den gamle, sure ugla på badet, som hilser deg fra speilbildet med sarkastisk smil og dissende kinn, har etterhvert blitt et fjes du er kjent med. Så du gir henne et overbærende, nesten vennlig, nikk, mens du gir fleisen en runde med mildt såpevannn og masserer inn en passende krem for damer i høyere alder.

ipad`en

Det kunne vært værre, trøster jeg meg selv, en morgen etter seansen på badet. Jeg får fres på vannkokern og brygger en kaffekopp av det store slaget, smører et par blingser, kaster nedpå min daglige dose av B12 og jern, og plasserer meg trygt og godt i hvilestolen i stua med iPad`en i fanget. Herlig morgenstund ! – dansk leverpostei og sylteagurk på skiva, rykende varm kaffekopp og sjekking av facebook og veg-nett. Men…..skrifta er så utydelig…hva er det for noe galt med pad`en ? En dæsj med Jif vindusspray og et par tørk med kjøkkenpapir skal nok gjøre susen. Nope! – fortsatt utydelig, …hm, svarte fanken, hva har skjedd med den ? Nå har guttungen lånt den en del i det siste….»så har han fått tatt repern på denna og, makan til slamp!» Men poden er på jobb og reddes fra matriarkens harmdirrende reprimande, og man har da for all del en smarttelefon ! Jadda…..det er like utydelig skrift på den! det er den forbannade kremen, den som skulle stramme inn både handleposer under øya og slappe, dinglende hamsterkinn. Jeg må ha gnidd den inn i øya, der på morgenkvisten, i halvørska på badet, mens jeg hilste godmorgen til ugla i speilet. Så jeg begynner å gni meg i øya. Gnir og gnir til tåra renner, og gjør selvfølgelig bare saken værre. Jeg må prøve å skylle med vann…….og som tenkt så gjort, men det hjelper ikke, så får jeg bare denne dagen tåle litt ullent og tåkete syn.

Good-Anti-Aging-Products

Og dagen derpå, samme seanse. Forsiktig klapper jeg kremen på, i god avstand fra øyelokk og vipper, så ikke en dråpe av denne feite gugga skal lure seg inn og tåkelegge synet. Det er gråvær og innedag, og ei ny bok ligger fristende på stuebordet. Kaffen er varm og blingsene store, jeg skal bare sjekke litt på nettet først…….og synet – er om mulig enda værre. Jeg gnir og gnir, finner en kald, våt klut, og banner kremen opp og i mente mens jeg prøver å rense øya og fokusere blikket. Den må være besatt den smørja, ha et livsfarlig innhold, antagelig radioaktivt, som kryper igjennom lag på lag med hud, og spiser seg inn i øyer og slimhinner. Hva blir det neste liksom, går den til angrep på hjernen snart ? Ja da blir den skuffet, for der er ikke mye og hente, men det er min hjerne og jeg trenger det lille jeg har! Kremen går i søppeldunken med realt smell……!

hvit mus

Først etter flerfoldige dager, uten krem, med blankpolerte skjermer og sambadansende bokstaver innser jeg det begredelige faktum…..jeg kan ikke lese lenger, ser ikke godt nok uten briller :( Jeg har rett og slett nesten blitt blind som ei hvit mus, bare i løpet av et par korte uker. Ogå jeg som har vært så stolt av det, at synet mitt var i allefall godt ! Jeg som har ledd høyt og bråkjekt av mine etterhvert så brillebefengte venninner. Tatt bladet fra de da jeg har sett armene demmes bli lange , hoven og blærete mens jeg har slengt på  replikken: » jeg får lese jeg som i allefall har synet….». Vel….den som ler sist, ler best…for nå har heller ikke jeg lenger synet. Nå har jeg også briller, og har plukket den fantastiske «løfte- og- stramme» -kremen forsiktig opp av søplebøtta ;)

kattepine

Nå er slett ikke briller noe handycap lenger. Du får de i alleslags farger og fasonger og til alleslags priser. Og når jeg først må gå til innkjøp av herligheten, så tenker jeg det er smart å kjøpe noen som er ganske store. Det fjerner jo fokus fra resten av fjeset, og gir deg nesten en oppløftende effekt. Dessuten….briller forbindes gjerne med intellektuelle, og det er da ikke det værste å forbindes med :) Nå ser jeg bedre, og da føler jeg meg bedre, og jeg ser helt sikkert ikke særlig værre ut…….. Så jeg lener meg tilbake i hvilestolen, tar en kraftig slurk av kruttsterk kaffe,  tar pad`en i fanget,  setter brillene ærbødigst på min nese, og føler meg ganske så brillefin 8)

brillefin

One thought on “Brillefin 8)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>